Canada, het land van de onbegrensde mogelijkheden
Qua grootte is Canada (na Rusland) het tweede land ter wereld. Met ruim 30 miljoen inwoners is het land slechts dun bevolkt.

Door de link met het ijshockey was het onvermijdelijk dat wij Canada zouden gaan ontdekken. Inmiddels zijn wij drie keer in Canada geweest.
De eerste keer was in september 2002 en hebben wij een rondreis gemaakt door de Rocky Mountains.
Naast de overweldigende uitgestrekte natuurgebieden hebben wij de steden Vancouver in British Columbia, Calgary en Edmonton in Alberta en Victoria op Vancouver Island aangedaan en ook vele dorpjes en kleine steden.
 
De tweede vakantie was een citytrip naar Toronto in november 2003, de smeltkroes van Canada. De derde reis was in 2007 ook een citytrip naar Montreal en Ottawa. Tijdens alle drie de reizen hebben wij een aantal ijshockey wedstrijden uit de NHL (National Hockey League) bekeken.
Van alle vakanties en wedstrijden staan er foto's op de website.
 
 
Canada is zeer trots en zuinig op de natuur en de dieren die daar leven, zoals bijvoorbeeld de beer en de moose (dieren die in andere delen van de wereld reeds lang zijn uitgestorven).
 
Canada telt totaal 41 nationale parken die door het hele land gesitueerd zijn. Op deze wijze beschermt Canada de grote diversiteit aan landschappen en de dieren die daar in leven.

De parken zijn toegankelijk voor publiek. Wel moet voor enkele "tientjes" een nationale park pas worden aangeschaft. De pas moet aan de binnenspiegel van de auto worden gehangen en geeft toegang tot alle parken.

Bedenk wel dat het "Wildlife" voorrang heeft. Het is heel gebruikelijk dat geiten, herten, moose, (en als je misschien geluk hebt) beren op het gemak de weg oversteken. Het is verstandig om de waarschuwingsborden, die overal in de parken staan, serieus te nemen en de snelheid aan te passen.
Tijdens onze reis door de Rocky Mountains hebben wij in British Columbia Glacier Park, Kootenay Park en Mount Revelstoke Park bezocht. In Alberta waren dit Banff Park en Jasper Park, de twee bekendste parken van Canada.
 
 
Canada is een bezoek meer dan waard.